ATLANTSKA OBALA MAROKA 9 dni

Trajanje: 9 dni     Odhod: Marakeš

Dakhla

POVZETEK 
Tura “Atlantska obala Maroka” vas bo vodila vse do skrajnega juga države… Predlagamo vam popolno potovanje, ki vam bo omogočilo, da si ogledate center Maroka – Marakeš, prečudovite plaže in obmorska ribiška mesteca.

NAČRT POTI
1. dan: Letališče-Marakeš
2. dan: Marakeš
3. dan: Marakeš-Essaouira
4. dan: Essaouira-Agadir
5. dan: Agadir-Mirleft
6. dan: Mirleft-Legzira-Sidi Ifni-Tan Tan
7. dan: Tan Tan-Aglou Beach-Taroudant
8. dan: Taroudant-Marakeš
9. dan: Marakeš-Letališče

Opomba: potovanje je mogoče izvesti iz katerega koli kraja odhoda/prihoda.

PROGRAM
1. dan: Letališče-Marakeš
Transfer iz letališča do hotela. Glede na čas prihoda v Marakeš, se boste lahko sprehodili po znamenitem trgu Jamaa el Fna in njegovi okolici. Prosta večerja in nočitev v hotelu.

2. dan: Marakeš
Izkoristili bomo ta dan v Marakešu za vodeni ogled stare medine, pisanih tržnic (soukov) in raznih znamenitosti (Menara, palači El Badia in El Bahia, Saadianske grobnice) in slavnega trga Jemaa el Fna, s svojim živahnim vzdušjem tako podnevi kot ponoči. Prosta večerja in nočitev v hotelu.

3. dan: Marakeš-Essaouira
Odhod ob 08:00 izpred hotela. Destinacija dneva: “Atlantska obala Maroka”. Pot posuta z arganovimi drevesi in z mirnimi Berberskimi vasicami nas bo popeljala v Essaouiro, kamor bomo prišli po dveh urah vožnje. Med potjo, boste lahko videli koze na arganovcih in obiskali tudi zadrugo, kjer pridelujejo arganovo olje in tako odkrili proces pridelave in njegove neštete koristi za človeško telo. Po nekaj minutah hoje bomo prispeli do čudovitega obzidja, ki varuje mesto Essaouira, starodavni Mogador, se sprehodili po slikovitih ulicah medine in po predelu pristanišča. Po jutru polnemu odkritij se nam bo prilegel odmor za kosilo. Jedli bomo v eni izmed številnih restavracij, kjer ponujajo okusne, sveže ulovljene in pečene ribe. Popoldan boste lahko preživeli na plaži ali pa uživali v enemu izmed vodnih športov kot so windsurf ali fly-surf. Ljubitelji konjev in vsi tisti, ki želite doživeti novo, edinstveno izkušnjo, se boste lahko preizkusili v jahanju konja. Prosta večerja in nočitev v hotelu.

4. dan: Essaouira-Agadir
Po zajtrku odhod iz Essaouire v Agadir. Po treh urah vožnje bomo prispeli v to pristaniško in turistično središče, ki ima tudi največje ribiško pristanišče v državi ob atlantski obali. Mestno jedro je zelo moderno, saj je bilo na novo zgrajeno leta 1960, ko je Agadir prizadel potres. Novo mesto je bilo nato zgrajeno ob obalni ravnini ob vznožju trdnjave iz 16. stoletja. Ogled trdnjave, novega mestnega jedra ter prosto popoldne za sprehod po plaži. Prosta večerja in nočitev v hotelu.

5. dan: Agadir-Mirleft
Peti dan ture bomo obiskali prelepo obalno mestece Mirleft, ki se nahaja na stičišču gorske verige Anti-Atlas in Atlantskega oceana. Ta geološki pojav je ustvaril visoke pečine, klife in množico rek, ki se zatekajo v ocean in pri tem ustvarjajo majhne plaže in zaledje z velikimi hribi polnimi kaktusov, palm in arganovih dreves. Večerja in nočitev v hotelu.

6. dan: Mirleft-Legzira-Sidi Ifni-Tan Tan
Pričeli bomo naš šesti dan potovanja tako, da se bomo odpeljali do znamenite Legzira Beach, ki slovi po svojih plažah za surf in ogromnih obokih. Po kratkem sprehodu med katerim vas bo očarala prelepa obala Maroka bomo nadaljevali pot do mesta Sidi Ifni znan kot »Atlantska vrata Sahare«, kjer bomo lahko občudovali ostanke »art deco-ja«. Po ogledu mestnega središča in kosilu se bomo odpravili v Tan-Tan, ki leži ob obali in tik ob puščavi Sahara. Pred sončnim zahodom se bomo povzpeli na različne panoramske točke in uživali v prelepi pokrajini. Večerja in nočitev v hotelu.

7. dan: Tan Tan-Aglou Beach-Guelmim-Tiznit-Taroudant
Po zajtrku bomo zapustili Tan Tan in njegovo puščavo ter se bomo peljali po obali mimo kraja Aglou Beach, Guelmim, Tiznit in v popoldanskih urah bomo prispeli v Tardoudant. Ogled mestnega jedra, ki nas bo očaral zaradi majhnih, ljubkih trgovin z lokalno obrtjo: lončarski izdelki, izdelki iz usnja in srebra. Večerja in nočitev v hotelu. 

8. dan: Taroudant-Marakeš
Prosto jutro za sprehod po medini Taroudanta. Povratek v Marakeš v po kosilu. Ostali del popoldneva prost za zadnje nakupe, sprehod po trgu in souku, romantičen ogled mesta v kočiji ali sprostitev v tradicionalnem spa&hammam. Prosta večerja. Nočitev v hotelu.

9. dan: Marakeš-Letališče
Transfer na letališče ob dogovorjeni uri in konec ture Atlantska obala Maroka med katero ste spoznali atlantsko obalo, njene plaže in mesta.

ARANŽMA
ARANŽMA VKLJUČUJE

• Angleško govoreči vodnik/voznik
• Prevoz v udobnem zasebnem klimatiziranem vozilu (terensko vozilo 4×4, kombi ali avtobus; odvisno od števila udeležencev) za vse notranje prevoze po programu
• Ogledi
MARAKEŠ: vodeni ogled z lokalnim vodnikom
AGADIR: vodeni ogled
SIDI IFNI: vodeni ogled
TAROUDANT: vodeni ogled
ESSAOUIRA: vodeni ogled
• Namestitev
MARAKEŠ: namestitev v hotelu, 3x nočitev z zajtrkom
ESSAOUIRA: namestitev v hotelu, 1x nočitev z zajtrkom
AGADIR: namestitev v hotelu, 1x nočitev z zajtrkom
MIRLEFT: namestitev v hotelu, 1x nočitev s polpenzionom
TAN TAN: namestitev v hotelu, 1x nočitev s polpenzionom
TAROUDANT: namestitev v hotelu, 1x nočitev s polpenzionom

ARANŽMA NE VKLJUČUJE
• Letalski prevoz
• Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
• Vstopnine v muzeje in znamenitosti
• Kosila, pijače, napitnine za voznika in lokalne vodnike
• Vsi stroški osebne narave in stroški izven programa
• Vse, kar ni vključeno v “Aranžma vključuje” 

*Pri prehodu iz enega mesta na drugo in dnevnih izletih, da bi izgubili čim manj časa, bomo izvedli hitra kosila v majhnih restavracijah ali panoramskih točkah (kosila niso vključena v aranžma , cena je okoli 5-10€ na osebo).