MINI TURA V PUŠČAVO MERZOUGA IZ FES -a 3 dni

Trajanje: 3 dni          Odhod: Fes

Fes_la madrasa

POVZETEK
Po ogledu čudovitega kraljevega mesta Fes, podaljšajte svoje potepanje po Maroku in pojdite tudi v Saharo. Ta tura bo najboljša izbira za vse, ki želijo uživati v neokrnjeni naravi puščave Merzouga, torej Erg Chebbi.

NAČRT POTI
1. dan: Fes-Ifrane-Midelt-Dolina Ziz-Erfoud-Rissani-Puščava Merzouga
2. dan: Puščava
 Merzouga-Soteske Todra-Dolina Dades-Soteske Dades
3. dan: Soteske Dades-Ouarzazate-Ait Benhaddou-Visoki Atlas-Marakeš 

PROGRAM
1. dan: Fes-Ifrane-Midelt-Dolina Ziz-Erfoud-Rissani-Puščava Merzouga
Odhod bo zgodaj zjutraj iz vašega hotela. Zapustili bomo Fes in se vozili proti puščavi Merzouga. Med vožnjo bomo prečkali gore Srednjega Atlasa, Ifrane in Azrou. Na poti se bomo ustavili v gozdu cedre, kjer bomo lahko slikali opice v njihovem naravnem okolju. Potovali bomo skozi Midelt, prelaz TizinTalghomt in nato bomo prispeli v prelepo Dolino Ziz, kjer boste lahko občudovali panoramo na hribe in palmeri. Potem bomo šli mimo mest Erfoud, Rissani in v popoldanskih urah bomo prispeli končno v majhno vasico ob vznožju zlatih peščenih sipin. V bližnjem hotelu bomo spili osvežujoč metin čaj, nato pa bomo spoznali kamelarja, ki vas bo spremljal v tej izjemni avanturi pod zvezdami (v kampu, kjer boste preživeli noč boste bili nastanjeni v zasebnih šotorih, opremljeni z vzmetnicami, odejami in vzglavniki). Po večerji se bomo zbrali ob kresu in uživali ob glasbi tradicionalnih berberskih bobnov. Večerja in nočitev v kampu.

2. dan: Puščava Merzouga-Soteske Todra-Dolina Dades-Soteske Dades
Zbudili se bomo zgodaj zjutraj in uživali ob čudovitem sončnem vzhodu nad sipinami. Po zajtrku, ki ga bomo imeli v kampu, bomo ponovno zajahali kamele in se odpravili proti vasi, kjer si boste lahko privoščili osvežujoči tuš in se sprostitili. Zapustili bomo puščavo in se odpravili v smeri Sotesk Todra in Dolini Dades. Na poti si bomo ogledali te posebne soteske in se bomo ustavili tudi na različnih panoramskih točkah, kjer boste lahko občudovali prelepo pokrajino. Večerja in nočitev v hotelu. 

3. dan: Soteske Dades-Ouarzazate-Ait Benhaddou-Visoki Atlas-Marakeš
Po zajtrku si bomo ogledali Soteske Dades, nato pa se bomo peljali po izjemni Dolini 1000 kasb, vse do mesta Ouarzazate (neobvezen ogled filmskih studiev). Med potjo do znamenite Kasbah Ait Benhaddou se bomo občasno ustavili in fotografirali pokrajino. Po kosilu, bomo imeli možnost obiskati to lepo kasbo, ki spada po dediščino UNESCO.
Nato bomo nadaljevali v smeri proti Marakešu, prečkali Visoki Atlasa in prelaz Tizin’Tichka s svojimi 2260 metri nadmorske višine. Tu pa tam se bomo ustavili in uživali ob čudovitem pogledu na dolino in majhne berberske vasice. Prispeli bomo v Marakeš v poznih popoldanskih urah, kjer bomo zaključili potovanje Mini tura Fes-Puščava Merzouga-Marakeš in vas bomo odložili v vašem hotelu.

ARANŽMA
ARANŽMA VKLJUČUJE

 • Angleško govoreči vodnik/voznik 
 • Prevoz v udobnem zasebnem klimatiziranem vozilu (terensko vozilo 4×4, kombi ali avtobus; odvisno od števila udeležencev) za vse notranje prevoze po programu
  Prevoz od-do letališča/hotela 
 • Ogledi
  SOTESKE TODRA: vodeni ogled
  MERZOUGA: zasebni aranžma, ki vključuje sprehod na kameli in nočitev v puščavi
  AIT BEN HADDOU: vodeni ogled
 • Namestitev
  DADES: namestitev v hotelu, 1x nočitev s polpenzionom
  MERZOUGA: namestitev v zasebnem berberskem šotoru, 1x nočitev s polpenzionom 

ARANŽMA NE VKLJUČUJE

 • Letalski prevoz
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini 
 • Vstopnine v muzeje in znamenitosti
 • Kosila, pijače, napitnine za voznika in lokalne vodnike
 • Vsi stroški osebne narave in stroški izven programa 
 • Vse, kar ni vključeno v “Aranžma vključuje”

*Pri prehodu iz enega mesta na drugo in dnevnih izletih, da bi izgubili čim manj časa, bomo izvedli hitra kosila v majhnih restavracijah ali panoramskih točkah (kosila niso vključena v aranžma , cena je okoli 5-10€ na osebo).