TURA SULTAN: KRALJEVA MESTA 7 dni

Trajanje: 7 dni     Odhod: Marakeš

Kraljeva mesta_marrakech

POVZETEK  
Pridite, odkrijte kraljeva mesta in potopite se v dušo te države, kjer boste uživali v lepi pokrajini, avtentičnih krajih ter večnih medinah, ki so nematerialni elementi maroške scene.

NAČRT POTI
1. dan: Letališče-Marakeš
2. dan: Marakeš-Casablanca-Rabat
3. dan: Rabat-Volubilis-Meknes
4. dan: Meknes-Fes
5. dan: Fes-Marakeš
6. dan: Marakeš
7. dan: Marakeš-Letališče

Opomba: potovanje v kraljeva mesta je mogoče izvesti iz katerega koli kraja odhoda/prihoda.

PROGRAM 
1. dan: Letališče-Marakeš
Transfer iz letališča do hotela. Romantičen sprehod in metin čaj v eni izmed kavarn na trgu Jama el Fna, ki je poln življenja tako podnevi kot ponoči, bo naredil svoje, da se boste zaljubili v to čarobno mesto. Prosta večerja in nočitev v hotelu.

2. dan: Marakeš-Casablanca-Rabat
Po zajtrku se bomo odpeljali v mesto Casablanca, pa čeprav ne spada med kraljeva mesta. Tu boste imeli priložnost, da obiščete veliko mošejo Hassan II, ki slovi po tem, da je najsodobnejši verski objekt na svetu (vstop ni obvezen). Sam kraj vas bo presenetil ne samo zaradi njegove lokacije – mošeja je zgrajena tik ob morju, ampak tudi zaradi prelepega zunanjega pročelja stavbe in njene notranjosti. Potem, si bomo ogledali novo mestno jedro, staro medino in četrt Habou, tako da boste lahko primerjali staro in sodobno maroško arhitekturo. Nato se bomo odpeljali v Rabat, prestolnico Maroka od leta 1912, kjer si bomo ogledali kraljevo palačo “Dar El Makhzen”, v kateri se nahaja tudi mošeja “Možje Feza”, Kasbo Oudaias in medino. Prosta večerja in nočitev v hotelu.

3. dan: Rabat-Volubilis-Meknes
Zjutraj bomo zapustili Rabat in nadaljevali pot proti rimskih ruševinah Volubilis, kjer se bomo sprehodili po najdišču, ki je dokaz bogate zgodovine Maroka. Po kosilu bomo prišli v Meknes, glavno kraljevo prestolnico sultana Moulay Ismail (1672-1727), ki ponosno gosti eno najstarejših univerz na svetu. Lokalni vodnik vas bo popeljal na potovanje skozi čas med katerim boste obiskali najbolj zanimive kraje starodavne medine: Bab Mansour, Hari es-Souani in trg Hedim. Prosta večerja in nočitev v hotelu.

4. dan: Meknes-Fes
V jutranjih urah bomo zapustili Meknes in se odpeljali v Fes. Četrti dan ture bo torej namenjen vodenemu ogledu najstarejšega kraljevega mesta. Ustanovljeno leta 808 kot prva politična, verska in kulturna prestolnica, Fez ima izjemno zanimivo medino, ki spada pod okrilje UNESCA. Najprej si bomo ogledali zlata vrata kraljeve palače in judovsko četrt. Nato se bomo odpravili na zunanje obzidje (izjemna panoramska točka), od koder bomo odšli do četrti keramičarjev, kjer ročno proizvajajo keramiko. Po kosilu bomo nadaljevali s sprehodom skozi labirintske ulice medine, kjer se nahajajo obrtniki (tkalci preprog, zlatarji, strojarji…). Le-tej so pred stoletji uvozili iz Španije svoja obrtniška znanja in andaluzijski stil in tako dali mestu Fes zasluženi sloves “mesto obrtnikov” ter ohranili do danes te obrti. Prosta večerja in nočitev v hotelu.

5. dan: Fes- Marakeš
Ob 09:00 bomo zapustili Fes. Peljali se bomo skozi kraj Ouled Ayyad, mesto sladkorja, in Beni Mellal kjer se bomo ustavili za kosilo. V poznih popoldanskih urah bomo prispeli rdeče mesto, Marakeš, središče Maroka. Prosta večerja. Nočitev v hotelu.

6. dan: Marakeš
Na ta dan bomo imeli vodeni ogled mesta Marakeš, ki nas bo očaral s svojo staro medino, pisanimi tržnicami, znanimivimi spomeniki (Menara, palači El Badia in El Bahia, Saadianske grobnice) in slavnim trgom Jemaa el Fna s svojim živahnim vzdušjem tako podnevi kot ponoči. Prosta večerja. Nočitev v hotelu.

7. dan: Marakeš-Letališče
Transfer na letališče ob dogovorjeni uri in konec “Ture Sultan: kraljeva mesta“.

ARANŽMA
ARANŽMA VKLJUČUJE 

• Angleško govoreči vodnik/voznik
• Prevoz v udobnem zasebnem klimatiziranem vozilu (terensko vozilo 4×4, kombi ali avtobus; odvisno od števila udeležencev) za vse notranje prevoze po programu
Prevoz od-do letališča/hotela
• Ogledi
CASABLANCA: vodeni ogled
RABAT: vodeni ogled
MARAKEŠ: vodeni ogled z lokalnim vodnikom
FEZ: vodeni ogled z lokalnim vodnikom
MEKNES: vodeni ogled z lokalnim vodnikom
• Namestitev
MARAKEŠ: namestitev v hotelu, 3x nočitev z zajtrkom
RABAT: namestitev v hotelu, 1x nočitev z zajtrkom
MEKNES: namestitev v hotelu, 1x nočitev z zajtrkom
FES: namestitev v hotelu, 1x nočitev z zajtrkom

ARANŽMA NE VKLJUČUJE
• Letalski prevoz
• Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
• Vstopnine v muzeje in znamenitosti
• Kosila, pijače, napitnine za voznika in lokalne vodnike
• Vsi stroški osebne narave in stroški izven programa
• Vse, kar ni vključeno v “Aranžma vključuje”  

*Pri prehodu iz enega kraljeva mesta na drugo in dnevnih izletih, da bi izgubili čim manj časa, bomo izvedli hitra kosila v majhnih restavracijah ali panoramskih točkah (kosila niso vključena v aranžma , cena je okoli 5-10€ na osebo).