MINI TURA V PUŠČAVO ZAGORA IZ MARAKEŠA 2 dni

Trajanje: 2 dni         Odhod: Marakeš

Zagora_dolina draa

POVZETEK
Odkrijte eno najlepših kasb Maroka, poslušajte topel vetrič puščave in preživite nepozaben večer pod zvezdami… Naša Mini tura iz Marakeša v puščavo Zagora vam bo zagotovila to in še več!

NAČRT POTI
1. dan: Marakeš-Visoki Atlas-Ait Ben Haddou-Zagora
2. dan: Zagora-Ouarzazate-Visoki Atlas-Marakeš

PROGRAM

1. dan: Marakeš-Visoki Atlas-Ait Ben Haddou-Zagora 
Odhod ob 8.00 iz vašega hotela od koder se bomo odpravili proti goram Visokega Atlasa. Na poti se bomo večkrat ustavili na panoramskih točkah in slikali čudovite pokrajine in lepe berberske vasi. Po štirih urah vožnje bomo prispeli do Kasbe Ait Ben Haddou in se odpravili na zasluženi ogled kasbe, ki je pod zaščito organizacije UNESCO kot kulturna dediščine že od leta 1987. Tam, boste lahko tudi poskusili tradicionalno kosilo in odkrili berbersko kuhinjo. Kasneje se bomo odpeljali do mesta Ouarzazate in, med vožnjo po ovinkih Aït Sawn, se bomo občasno ustavljali, da ovekovečimo trenutke tega potovanja. V dolini Draa, ki je največja dolina Maroka, boste lahko uživali v drugačni pokrajini, ki se bo spreminjala z bližanjem mestecu Zagora, torej naši končni destinaciji. Popoldne se bomo povzpeli na kamele in odšli do berberskega kampa, kjer boste lahko uživali v okusni večerji in noči v puščavi in pod zvezdami.

2. dan: Zagora-Ouarzazate-Visoki Atlas-Marakeš
Po zajtrku se bomo vrnili na kamelah da avtomobila in pričeli svojo pot nazaj v Marakeš. Pred odhodom si bomo ogledali tudi sam kraj Zagora, čigar nastanek sega v obdobje francoskega protektorata, ker je bil eden od upravnih središč. Vendar pa, njegova oaza je bila naseljena dolgo pred tem, saj je ravno tam štartal pohod Saadianske vojske v Tombouktou v letu 1591. Znak v središču mesta prikazuje “Tombouktou 52 dni”, vendar v resnici je Saadianska vojska rabila dobrih 135 dni. Po zanimivem obisku Zagore in njene starodavne oaze, bomo nadaljevali potovanje proti Ouarzazatu, maroškemu Hollywoodu, kamor bomo prispeli v času kosila. Sledila bosta ogled filmskih studijev in Kasbe Taourirt. Kosilali bomo v tipični maroški restavraciji. V popoldanskih urah se bomo že vozili po cestah Visokega Atlasa, na poti v rdeče mesto, Marakeš, kjer se bo zaključila vaša Mini tura iz Marakeša v puščavo Zagora.

ARANŽMA
ARANŽMA VKLJUČUJE

• Angleško govoreči vodnik/voznik
• Prevoz v udobnem zasebnem klimatiziranem vozilu (terensko vozilo 4×4, kombi ali avtobus; odvisno od števila udeležencev) za vse notranje prevoze po programu
Prevoz od-do letališča/hotela
• Ogledi
AIT BEN HADDOU: vodeni ogled
ZAGORA: zasebni aranžma, ki vključuje sprehod na kameli in nočitev v puščavi
• Namestitev
ZAGORA: namestitev v zasebnem berberskem šotoru, 1x nočitev s polpenzionom

ARANŽMA NE VKLJUČUJE
• Letalski prevoz
• Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
• Vstopnine v muzeje in znamenitosti
• Kosila, pijače, napitnine za voznika in lokalne vodnike
• Vsi stroški osebne narave in stroški izven programa
• Vse, kar ni vključeno v “Aranžma vključuje” 

* Pri prehodu iz enega mesta na drugo in dnevnih izletih, da bi izgubili čim manj časa, bomo izvedli hitra kosila v majhnih restavracijah ali panoramskih točkah (kosila niso vključena v aranžma , cena je okoli 5-10€ na osebo).