SEVERNI MAROKO 7 dni

Trajanje: 7 dni     Odhod: Fez

Volubilis

POVZETEK 
Od Rifa do Feza in Rabata, preko modrega mesta Chefchaouen in ljubkega obmorskega mesteca Asilah… Predlagamo vam popolno potovanje, ki vam bo omogočilo, da si ogledate Severni Maroko in tako odkrijete vsa njena kulturna, zgodovinska in naravna bogastva…

NAČRT POTI
1. dan: Letališče-Fez
2. dan: Fez-Volubilis-Moulay Idriss-Meknes
3. dan: Meknes-Rabat-Asilah
4. dan: Asilah-Chefchaouen
5. dan: Chefchaouen
6. dan: Chefchaouen-Fez
7. dan: Fez-Letališče

Opomba: potovanje je mogoče izvesti iz katerega koli kraja odhoda/prihoda.

PROGRAM
1. dan: Letališče-Fez
Transfer iz letališča do hotela. Glede na čas prihoda v Fez, boste lahko imeli vodeni ogled medine in njegovih znamenitosti. Srednjeveška medina, za katero so značilne ozke labirintske ulice, ne dopuščajo drugih prevoznih sredstev razen oslov. Med ogledom bomo obiskali koransko šolo (Fez je bila vedno povezana s študijem in religioznostjo, zato je še vedno smatrajo kot duhovno središče Maroka), Mederse Bounanaia in Attarine (stare islamske univerze), mošejo Karaouine in slavni vodnjak Nejjarine. Nadaljevali bomo z obiskom souka in znamenite četrti kovačev, tesarjev in lončarjev. Prosta večerja in nočitev v hotelu.

2. dan: Fez-Volubilis-Moulay Idriss-Meknes
Po zajtrku se bomo odpravili proti zahodu, v Volubilis, kjer si bomo ogledali najpomembnejše arheološko najdišče v Maroku. Sprehodili se bomo po teh starodavnih ruševinah iz obdobja starega Rima, nato pa se bomo odpeljali v Mulay Idriss, eno od najpomembnejših romarskih središč Maroka. To majhno mesto ima zanimivo medino, ki si jo lahko ogledamo v manj kot eni uri. Popoldne bomo prispeli v kraljevo mesto Meknes. Po vodenem ogledu najpomembnejših znamenitosti mesta in souku, si bomo privoščili romantičen sprehod po trgu El Hedhim. Prosta večerja in nočitev v hotelu.

3. dan: Meknes-Rabat-Asilah
Tretji dan naše ture si bomo ogledali mesti Rabat in Asilah. Glavno mesto Maroka nas bo očaralo zaradi svojega souka in znamenitosti: kraljeva palača, mavzolej Mohammed V, stolp Hassan in Kasbah Oudaya. V popoldanskih urah bomo nadaljevali pot do obmorske mesteca Asilah, kjer se bomo sprostili s sprehodom po njegovi krasni medini. Prosta večerja in nočitev v hotelu.

4. dan: Asilah-Chefchaouen
Po zajtrku se bomo odpravili v Chefchaouen, skrivnostno mesto ustanovljeno kot tajen kraj od koder napadati Severni Maroka in Portugalce, ki so zavzeli severno obalo države, namreč tujcem je bil vstop v državo prepovedan do prihoda španskih vojakov leta 1920. Prihod v Chefchaouen po kosilu. Prosto popoldne za večerni sprehod in prvi stik z mestom. Prosta večerja in nočitev v hotelu.

5. dan: Chefchaouen
Peti dan bo namenjen ogledu mesta Chefchaouen. Njegove bele in modro pobarvane ulice, ljubke hiške in trgovinice z lokalno obrtjo, prijazni ljudje, čudovite urbane pokrajine in mir ter tišina, bodo očarali slehernega obiskovalca, saj tako pozitivno vzdušje boste redko našli tudi v drugih mestih. Prosta večerja in nočitev v hotelu.

6. dan: Chefchaouen-Fez
Po zajtrku bomo zapustili Severni Maroko in se bomo vrnili v Fez, kamor bomo prispeli v popoldanskih urah. Preostali del dneva prost za počitek, zadnje nakupe v souku ali sprostitev v tradicionalnem spa&hammam. Prosta večerja. Nočitev v hotelu.

7. dan: Fez-Letališče
Transfer na letališče ob dogovorjeni uri in konec ture “Severni Maroko” med katero ste spoznali Rif, Chefchaouen, Asilah in kraljeva mesta Fez, Meknes, Rabat.

ARANŽMA
ARANŽMA VKLJUČUJE

• Angleško govoreči vodnik/voznik
• Prevoz v udobnem zasebnem klimatiziranem vozilu (terensko vozilo 4×4, kombi ali avtobus; odvisno od števila udeležencev) za vse notranje prevoze po programu
• Ogledi
FEZ: vodeni ogled z lokalnim vodnikom
MEKNES: vodeni ogled z lokalnim vodnikom
RABAT: vodeni ogled
ASILAH: vodeni ogled
CHEFCHAOUEN: vodeni ogled
• Namestitev
FEZ: namestitev v hotelu, 2x nočitev z zajtrkom
MEKNES: namestitev v hotelu, 1x nočitev z zajtrkom
ASILAH: namestitev v hotelu, 1x nočitev z zajtrkom
CHEFCHAOUEN: namestitev v hotelu, 2x nočitev z zajtrkom

ARANŽMA NE VKLJUČUJE
• Letalski prevoz
• Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
• Vstopnine v muzeje in znamenitosti
• Kosila, pijače, napitnine za voznika in lokalne vodnike
• Vsi stroški osebne narave in stroški izven programa
• Vse, kar ni vključeno v “Aranžma vključuje” 

*Pri prehodu iz enega mesta na drugo in dnevnih izletih, da bi izgubili čim manj časa, bomo izvedli hitra kosila v majhnih restavracijah ali panoramskih točkah (kosila niso vključena v aranžma , cena je okoli 5-10€ na osebo).