AVTENTIČEN MAROKO

Da bi vaše potovanje po Maroku bilo nepozabna izkušnja, vam predlagamo, da potujete drugače in okusite avtentičen Maroko.

Smo specialisti za potovanja po Maroku. Naš glavni cilj je, da vas navdihnemo in vodimo, da odkrijete avtentičen Maroko ter, da vam pomagamo vzpostaviti pristen stik s to deželo. Le tako, bomo lahko spremenili vaše potovanje po Maroku v izjemno doživetje.

Nudimo edinstvena potovanja po Maroku in izlete. Poleg tega se trudimo, da bi bili čimbolj inovativni in, da bi vam pokazali najboljše kar premore ta destinacija. Salem in njegova ekipa vas bojo popeljali izven običajnih turističnih poti tako, da boste doživeli nekaj drugačnega, pristnega in vznemirljivega. Skratka avtentičen Maroko!

Potovati z nami pomeni izbrati drugačen način potovanja in sicer takšnega, ki spoštuje kulturo, način življenja in okolje. Lepota pokrajine lahko očara, vendar gre tudi zelo hitro v pozabo. Najboljši spomini iz potovanja so človeški stik, prijateljstvo do ljudi, ki jih srečamo ter vse presenetljive stvari, ki odkrijemo in ki so povezane s kulturo in življenjem znotraj sveta, ki je tako drugačen od našega.

Ne smete oditi iz Maroka brez, da bi obiskali vsaj imperialna oz. kraljeva mesta: Marakeš, Meknes, Fes in Rabat. Sprehodite se po uličicah starih medin, potujte med vonji začimb, barvami tkanin, nežnimi niansami usnja in prisluhnite melodiji kovačevega kladiva, ki spreminjajo ročno kovano železo v umetnine… to so čarobne, vendar hkrati resnične sanje, ki vas bodo odpeljal v starodavne čase karavan in jame AliBaba.

Preživite noč v tradicionalnem riadu in zagotovo se boste počutili nekaj posebnega in privilegiranega, kot sultan iz pravljice Tisoč in ene noči. Odlična postrežba, okusna hrana, sproščujoč hammam in tradicionalna masaža z arganovim oljem… Ali si predstavljate kako bi bilo biti tam ?

Fes_hammam

Za ljubitelje naravnih prostorov, Maroko je raj, kjer sanje postanejo resničnost. Zaradi raznolikega podnebja in pokrajine, lahko turisti doživijo štiri letne čase naenkrat in v eni in isti državi.

Tisti, ki imate radi deskanje oz. surf, boste uživali v dolgih plažah Essaouire, starodavne Mogador, saj so, le-te, idealen kraj za uresničitev svoji želja.

maroko_surf_essaouira

Izlet iz Marakeša do slapa Ouzoud ali dolino Ourika, bo čudovita priložnost za nekaj urni pohod, sicer nezahteven, med katerim boste lahko občudovali lepote te regije.
Izlet do Ouarzazata, ki odpira pot v jug Maroka, bo izpolnil vsa vaša pričakovanja: filmski studio, spektakularne kasbe, ki je zaščitene s strani Unesca in čudovite berberske vasi s hišami grajenih iz gline in slame, tipične za predsaharsko arhitekturo. Če se boste odpravili še bolj proti jugu, boste prispeli v Dolino reke Todra in njeno sotesko. Te vertikalne stene, edinstvene v celem Maroku, bodo pravi izziv za vse ljubitelje gorništva in adrenalina.

Starodavne poti, po katerih so stoletja potekale karavane, vas bodo popeljale do širnega ocean peska – puščave Sahara, dežele Berberov. Tukaj boste doživeli pravo izkušnjo in začutili dušo Maroka, ko boste uživali v zvezdnati noči sredi ničesar in pili pravi metin čaj v šotoru nomadske družine. Ob čudovitemu pogledu na sončni zahod v puščavi, boste pobegnili od modernega življenja in hrupa ter slišali tišino in mir v vaših srcih.

maroko_kamp_puščava-merzouga

Puščava vedno nudi ljubiteljem pustolovščine dodatno priloložnost za: pohodništvo in treking, vožnjo z jeepomquadom ali motorjemsafari po stari progi Pariz-Dakar, sprehod na kameli (camel trekking), oslu ali kolesu.

KATERO PUŠČAVO OBISKATI V MAROKU?
Če čas in denar nista problem, vam svetujemo izlet 4 ali 5 dni v puščavo Erg Chebbi (Merzouga). Kraj je vam bo vzel sapo in pot, čeprav daljša, je prijetna zaradi mnogih postojank, ki jih vključuje potovanje. Pokrajine, ki si jih boste ogledali med potjo, si zaslužijo ogleda kakor tudi puščava sama. Kraji kot Ait Ben Haddou, Dolina vrtnic, soteske Dades in Todra in Dolina Draa, niso vedno predstavljeni v katalogih potovalnih agencij vendar vas bodo očarali.

maroko_puščava merzouga

Če pa bi raje preživeli manj dni v puščavi, je najboljša rešitev ta, da obiščite puščavo Zagora, saj to je edini način, da preživite noč v puščavi. Ker do Ouarzazata je cesta enaka kot za v puščavo Erg Chebbi, tudi ta izlet vključuje obisk znanih krajev kot so Ait Ben Haddou, zato bo nedvomno zelo zanimivo doživetje.

maroko_puščava zagora

Ta pristen stik bo spremenil vse, ki boste obiskali z nami avtentičen Maroko: tisti, ki ste bili včeraj turisti boste jutri prijatelji in ambasadorji te prelepe destinacije. Prav zaprav boste vi predstavljaji Maroko, še zlasti pa našo agencijo.