PREDEN ODPOTUJETE V MAROKO

Tukaj boste našli nekaj koristnih informacij, ki je potrebno upoštevati še pred odhodom v Maroko.
LETALSKE POVEZAVE: Maroko se nahaja manj kot tri ure daleč od večine evropskih prestolnicah in številni nizkocenovni in standardni letalski prevozniki izvajajo redne lete v različna mesta te države.
DOKUMENTI: za vstop v Maroko, morate imeti veljaven potni list. Za državljane EU ni potreben vizum. Vendar pa so turistična bivanja omejena na 90 dni.
DENAR: uradna valuta v Maroku je dirham in 1€ znaša približno manj kot 11 dirhamov. Če želite, lahko plačujete tudi z evri in, ponekod, tudi sprejemajo kreditne kartice. Če imate kreditno kartico, ki je veljavna tudi v tujini, ne boste imeli nobenih težav niti z dvigovanjem denarja, saj v vseh večjih mestnih imajo bankomate.
TELEFONIRANJE: slovenska mobi kartica deluje v Maroku, zato ne boste imeli nobenega problema za klicanje. Klici izven EU bodo stali nekaj več kot 1€/minuto z nacionalnim operaterjem, vendar pa je najbolj priporočljivo, da kupite maroško sim kartico.
ZDRAVJE IN HIGIENA: Maroko ne zahteva nobenega cepljenja. Umivajte si roke pred jedjo, pijte dosti in le ustekleničeno vodo in vedno operite ali olupite sadje. Le-tako boste zmanjšali zdravstvena tveganja, ki bi vas utegnila odvrniti od užitkov, ki jih ponuja potovanje v Maroko.