TREKKING PO VISOKEM ATLASU 9 dni

Trajanje: 9 dni       Odhod: Fes

Po Visokem Atlasu_Maroko

Predlagamo fascinanten treking po Visokem Atlasu oz. Narodnem parku Vzhodnega Visokega Atlasa, ki poteka skozi slikovito pokrajino: prostrani gozdovi, gore (do 3340 metrov), kotički regije kjer prednost je neokrnjena narava. Skratka, dolg sprehod, ki zajema aktivnosti kot so hribolazenje, ampak tudi kot alternativni, bolj human, zdrav in zanimiv način potovanja.
Naša vodnik vas bo obogatil s svojim dragocenim znanjem in s svojimi potovalnimi in življenjskimi izkušnjami. On vas bo vodil po planinskih poteh, ki jih boste zlahka prehodili, saj vam ne bo treba nositi dodatne teže prtljage. 

NAČRT POTI
1. dan: Letališče-Fes
2. dan: Fes-Azrou-Midelt
3. dan: Midelt-Tattiouine-Berberski tabor
4. dan: Berberski tabor
5. dan: Berberski tabor-Majhne Soteske
6. dan: Majhne Soteske-Gozd Cedre-Soteske Jaffar
7. dan: Soteske Jaffar-Tattiouine-Midelt
8. dan: Midelt-Ifran-Fes
9. dan: Fes-Letališče

Opomba: potovanje je mogoče izvesti iz katerega koli kraja odhoda/prihoda. Za vašo varnost in vaše udobje, vodnik lahko spremeni pot v kolikor je to potrebno.

PROGRAM
1. dan: Letališče-Fes
Transfer iz letališča do hotela. Glede na uro prihoda v Fes, boste imeli možnost, da naredite vodeni ogled medine Fesa, ki je bila razglašena kot dediščina UNESCO. Prosta večerja in nočitev v hotelu.

2. dan: Fes-Azrou-Midelt
Odhod iz Fesa bo v zgodnjih jutranjih urah z namenom, da prispemo čimprej v Midelt (250km). Prečkali bomo srednji in visoki Atlas, se ustavili v kraju Azrou (postanek v gozdu cedre, kjer boste lahko fotografirali opice), in v prvih popoldanskih urah bomo prišli v Midelt. V hotelu bomo imeli na voljo nekaj prostega časa za osvežitev in kosilo, nato se bomo odpeljali do sedeža Društva Haute Moulouya za eko-turizem, kjer bomo izvedeli nekaj zanimivosti o Nacionalnem parku Vzhodnega Visokega Atlasa. Večerja in nočitev v enemu izmed najlepših hotelov področja.

3. dan: Midelt-Tattiouine-Berberski tabor
Po dobrem nočnem spancu bomo pripravljeni, da začnemo prvi dan za treking po Visokem Atlasu oziroma po Nacionalnem parku Vzhodnega Visokega Atlasa. Odhod iz Midelta v zgodnjih jutranjih urah (7:00). Odpeljali se bomo s terenskim vozilom do vasi Tattiouine (1700m), kjer bo štartna točka našega trekinga. Prtljago bomo naložili na mule in odkorakali proti zahodu. Po spustu na 1290m se bomo povzpeli in prišli na 2990m nadmorske višine. Po kosilu bomo nadaljevali s hojo in v popoldanskih urah bomo prispeli v berberski tabor (2681m), kjer bomo preživeli nepozaben večer sredi gozda. Večerja in nočitev v berberskem šotoru.

4. dan: Berberski tabor 
Drugi dan za treking po Visokem Atlasu bo začel z mirnim jutrom in sicer zajtrkom in sprehodom po okolici. To bo priložnost, da spoznate domačine, sodelujete pri vsakdanjih opravilih njihovega življenja ali se igrate z berberskimi otroki. Pozno popoldne se bomo vrnili v berberski tabor. Zvečer bomo uživali v okusni večerji, pripravljeni z lokalnimi izdelki. Nočitev v šotoru.

5. dan: Berberski tabor-Majhne Soteske
Zbudili se bomo ob zori in pojedli zajtrk. Tretji dan za treking po Visokem Atlasu bomo šli proti zahodu. Hodili bomo po hribih in dolinah dokler ne bomo dosegli 3334m (možnost vzpona na 3740m). Po kosilu in kratkem počitku bomo nadaljevali s hojo in, po približno 1200m, bomo prispeli do Majhnih Sotesk. Od časa do časa se bomo ustavili, uživali v lepem razgledu in fotografirali čudovito naravo. Po nekaj metrih se bomo ustavili in postavili šotor v bližini hiše berberske družine, ki nas bo sprejela z običajno maroško gostoljubnostjo. Večerja in nočitev v berberskem šotoru.

6. dan: Majhne Soteske-Gozd Cedre-Soteske Jaffar
Po dobrem zajtrku, ki nas bo napolnil z novo energijo, bomo pripravljeni za sprehod po gozdu cedre (višina nad 2000m). Po kosilu bomo prečkali Soteske Jaffar in se vrnili v naš tabor pozno popoldan. Večerja in nočitev v berberskem šotoru.

7. dan: Soteske Jaffar-Tattiouine-Midelt
To bo žal naš zadnji dan za treking, ki zajema progo Soteske Jaffar – Tattiouine. V zgodnjih jutranjih urah bomo zapustili berberski tabor in sledili vijugasti makadamski poti, ki nas bo pripeljala do vasi Tattouine. Malica nas bo napolnila z novo energijo, ki jo bomo sigurno rabili po tri-urni hoji. Potem, se bomo poslovili z vaščani in se vrnili v Midelt s terenskim vozilom. Večerja in nočitev v hotelu. 

8. dan: Midelt-Ifran-Fes
Po zajtrku bomo zapustili Midelt in se napotili proti mestu Ifran, imenovan tudi mala Švica Maroka, kjer imamo predviden odmor za kosilo. V popoldanskih urah bomo prispeli v Fes, ravno, da bomo lahko slikali sonce, ki zahaja za vrati medine. Prosta večerja in nočitev v hotelu.

9. dan: Fes-Letališče
Glede na uro odhoda, se boste lahko še zadnjič sprehodili po medini, šli na izlet v starodavni Volubilis (stari rimski tempelj) ali Sefrou (majhno ljubko mestece ob vznožju Srednjega Atlasa), ali pa si privoščili sproščujočo masažo v enemu od tradicionalnih hamamov, ki jih nudi medina. Transfer na letališče ob dogovorjeni uri.

ARANŽMA
ARANŽMA VKLJUČUJE

• Angleško govoreči vodnik/voznik
• Prevoz v udobnem zasebnem klimatiziranem vozilu (terensko vozilo 4×4, kombi ali avtobus; odvisno od števila udeležencev) za vse notranje prevoze po programu
• Aranžma
Trekking po Visokem Atlasu (zasebni paket, ki vključuje vse obroke, vodnike mul, mule in štiri nočitve v Parku nacionalnega Vzhodnega Visokega Atlasa)
• Namestitev
FES: namestitev v hotelu, 2x nočitev z zajtrkom
MIDELT: namestitev v hotelu, 2x nočitev s polpenzionom
TREKKING: namestitev v zasebnem berberskem šotoru, 4x nočitev s polnim penzionom

ARANŽMA NE VKLJUČUJE
• Letalski prevoz
• Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
• Vstopnine v muzeje in znamenitosti
• Kosila, pijače, napitnine za voznika in lokalne vodnike
• Vsi stroški osebne narave in stroški izven programa
• Vse, kar ni vključeno v “Aranžma vključuje”

*Pri prehodu iz enega mesta na drugo in dnevnih izletih, da bi izgubili čim manj časa, bomo izvedli hitra kosila v majhnih restavracijah ali panoramskih točkah (kosila niso vključena v aranžma , cena je okoli 5-10€ na osebo).