Kasbah Ait Benhaddou

AIT BENHADDOU

Posted on Posted in Uncategorized

Trivago je napisal: “Ait Benhaddou je prva destinacija, ki vam jo priporočamo v novem letu med 100 destinacijami in 26 izmed tistih iz seznama UNESCO. Kljub svoji majhnosti, je Ait Benhaddou lep in zgodovinski kraj”.  Tour operator priporoča še posebej, da se ne pozabite povzpeti na vrh, kjer boste lahko občudovali prekrasen razgled in opozarja tudi, da je bil Ait Benhaddou izbran kot set za več filmov, kot so Gladiator, Game of Thrones ali Kingdom of Heaven itd. Kar zadeva izvor besede “kasbah”, le-ta pomeni mestece zgrajeno v berberskem slogu (arhitekturi) in izhaja iz Severne Afrike, kjer so, prvotno, tako imenovali vojaške utrdbe. Ta beseda pomeni tudi “zgodovinsko srce” kraja (bodisi zgrajeno kot utrdba ali ne). V tem drugem smislu, beseda je bolj ali manj sinonim za “medino”. Kasbah Ait Ben Haddou pa se nahaja v dolini Ounila, južno od samega kraja Telouet (nekoč dom pacha Glaoui, ki je v tem kraju zgradil svojo kasbah), in je bila pomembna saj so tam mimo peljale karavane, ki so povezovale Marakeš in južni del Sahara.  V neposredni bližini kraja Ait Benhaddou pa si lahko ogledate tudi Kasbah Taourirt in sevedaKasbah Telouet.
Čeprav je Ait Benhaddou uvrščen kot številka ena, ne smete pozabiti na kraj Merzouga, ki je na četrtem mestu na lestvici in Chefchaouen, ki se nahaja na 11. Upoštevajte tudi, da se je mesto Assilah uvrstilo na 30 in Essaouira na 42.
Da bi pripravili lestvico, je tour operator analiziral podatke izhajajoč iz algoritma, ki upošteva več kriterijev, vključno z ugledom “online” v hotelski industriji, turističnih znamenitosti in seveda cene.
Najboljših 10 iz lestvice Trivago so:
1 – Ait Ben Haddou – Maroko
2 – Mostar – Bosna in Hercegovina
3 – Chora – Grčija
4 – Merzouga – Maroko
5 – Bhaktapur – Nepal
6 – Megalo Papigo – Grčija
7 – Sucre – Bolivija
8 – Pingyao – Kitajska
8 – Peneda-Geres – Portugalska
10 – Yangshuo – Kitajska