Letališče Menara Marrakech

NOVO LETALIŠČE MARRAKECH MENARA VREDNO 4 MILIJARDE DIRHAMOV

Posted on Posted in Uncategorized

Medtem ko poteka razširitev za letališče Marrakech Menara, kar bo povečalo zmogljivost sedanjega letališča do 9 milijonov potnikov na leto, Maroški minister za opremo, promet in logistika je predstavil projekt gradnje novega letališča Menara v Marakešu.
Minister je predstavil tudi predvideno ceno gradnje za letališče Menara. Ocenjena je na več kot 4,3 milijarde dirhamov, kar bi pomenilo, da novo letališče bi lahko sprejelo več kot 10 milijonov potnikov na leto.
Po končanem delu razširitve, bo letališče Marakech Menara povečalo svojo zmogljivost na približno 9 milijonov potnikov na leto, kar zadošča sedaj, vendar v letu 2025 ta letališka infrastruktura se ne bo mogla spopasti s pritokom potnikov, ki je ocenjen na več kot 14 milijonov ljudi, kar je daleč od trenutne zmogljivosti.
Cilj novega letališča je biti kos naraščajočemu prihodu turistov v rdeče mesto. Trenutno, več kot ena tretjina turistov, ki pride v Maroko prileti ravno v Marakeš, kar je preko 3 milijone turistov na leto.
Novo letališče v Marakešu bo imelo vzletno-pristajalno steze dolgo 3.500 metrov in široko 60 metrov. Prav tako bo imelo tudi več med seboj povezanih struktur in terminal z letno zmogljivostjo 10 milijonov potnikov.