Arganovo olje_Maroko

MAROŠKA LEPOTA: ARGANOVO OLJE IN CO

Posted on Posted in Uncategorized

Maroške ženske so znane po vsem svetu za svoje lepotne rituale, ki temeljijo na izdelkih kot arganovo olje, črno milo, olje opuncija, kana, vrtnična voda, ghassoul itd. Toda Maročanke imajo veliko drugih lepotnih trikov. Poglejmo skupaj kateri so!
Tukaj je nekaj lepotilnih skrivnost maroških žensk:
1- Črno milo: priljubljen v Maroku pa tudi v drugih delih Afrike, to milo je pridobljeno iz olivnega olja in je zato 100% naravno. To milo je bogato z vitaminom E in ima naraven protimikroben učinek.
2- Metin čaj: čaj je verjetno najbolj priljubljen maroški »energy drink«. Ta pijača je bogata z antioksidanti, ki učinkujejo proti brazgotinam in gubam. Prav tako vsebuje kofein in je zato zdrava alternativa jutranji kavi.
3- Tedenska masaža: Maročanke gredo vsak teden v hammam (turško savno), kjer jih razvajajo in masirajo z raznimi olji, kot npr. arganovo olje, saj čistijo kožo in izboljšujejo krvni obtok.
4- Vrtnično olje: Maročanke ga uporabljajo na več načinov. Iz listov vrtnic izločijo olje iz katerega se proizvaja, med drugim, tudi vrtnična voda. Le-ta očisti in takoj tonira kožo, vrtnično olje pa je eno izmed najbolj učinkovitih in eteričnih olj za negovanje kože.
5- Ghassoul: v Maroku ghassoul (t.j. maroška glina) uporabljajo večinoma kot masko. Ta naravna glina ima tudi čistilni učinek in se lahko uporablja kot pilling za telo.
6- Dišeca krema: ta krema proizvedena v Maroku se prodaja v majhnih barvnih škatlicah in je lepotna skrivnost maroških žensk. Njen prijeten vojn traja ves dan, poleg tega pa ne vsebuje alkohola in traja več let.
7- Čarobna šminka: ta šminka “Made in Maroko” je zelo priljubljen med najbolj znanimi zvezdami: Sara Carbonero, Eva Gonzalez, Vanessa Romero in mnoge druge so še nore nanjo. Vsebuje arganovo olje in kano, ter je ta čarobna šminka obstojna tudi 24 ur! Majhen napredek v svetu kozmetike ravno zaradi svoje sposobnosti, da spreminja barvo glede na temperaturo ustnic in je, poleg vsega, še povsem naravna. Arganovo olje pa pripomore k temu, da je ta šminka tudi vlažilna.
8-Olje puščavske opuncije : imenovano tudi novo arganovo olje, to olje je znano kot najdražje olje na svetu. Olje se pridobiva iz semen kaktusa opuncija in deluje proti gubam saj je bogato z vitaminom E in je močan antioksidant. Bogat tudi z esencialnimi maščobnimi kislinami, to novo olje je odlično za suho kožo in upočasni staranje kože.