Na pocitnice v maroko

NA POČITNICE V MAROKO

Posted on Posted in Uncategorized

Če bi radi eksotičen odmor, pojdite na počitnice v Maroko! Včasih, lahko spremenimo okolje in preživimo nekaj prijetnih dni že z nakupom low-cost letalske karte. Sprehod po ulicah medin… Slasten kozarec čaja z meto in odkrivanje kulturne dediščine… Torej veliko užitkov na dosegu roke in v nezmernih količinah! Se ne spomnimo vedno na Maroko, kot na destinacijo primerno za kratek oddih. Vendar samo 2h45 dolg polet loči evropske prestolnice od maroških kraljevih mest, le-ta pa vam nudijo cel kup novih odkritij.
In kaj boljšega kot oditi na počitnice v Maroko kjer si boste lahko privoščili čudovito turo med katero boste lahko obiskali “eksotične” kraje kot Fez in Marakeš, ampak tudi Rimske ruševine kot Volubilis (blizu mesta Meknes) ali Chellah (blizu mesta Rabat). Boste lahko, kakor piše CNN, se sprehajali na kameli, obiskali nomade v puščavi in odkrili obalno mesto Essaouira, kjer “bodo obiskovalci lahko videli ocean, medtem ko ribiči prodajajo svoj ulov dneva”.
Oditi na počitnice v Maroko pomeni tudi spoznati ljudi, ki tam živijo in biti spoštljiv do njih. To, pa je edini način za vas, da doživite pravi Maroko: država vam bo pustila pogledati v svoje najgloblje skrivnosti. V Maroku živijo skupaj že stoletja Muslimani in Židje, Arabci in Berberi, nomadska in stalna plemena… Maroko je torej pravo križišče kultur, ki ima dolgo tradicijo gostoljubja, strpnosti in izmenjave in to je morda danes razlog zakaj turisti izberejo to državo kot destinacijo svojih počitnic.
Tudi ameriški poslovnež David Rockefeller se je odločili, da gre na počitnice v Maroko in preživi nekaj dni počitka v duhovni prestolnici Maroka, mestu Fes. Star 99 let, ta mogotec je preživel v Fesu tri dni in sicer v hotelu Palais Faraj, ki ga je rezerviral za svojo družino in prijatelje. Priložnost je izkoristil za sprehod s svojo družino po lepi medini, ki je uvrščena v Unescovo dediščino. Palais Faraj je priljubljen kraj kjer dopustujejo znane osebnosti kot: Usher, Bono, vendar tudi Gabonski predsednik Ali Bongo, ki redno zahaja tam!
Oditi na počitnice v Maroko v zimskem obdobju (jesenske počitnice, božični prazniki, novoletne počitnice) vam bo omogočilo, da zbežite proč od mraza in uživate v soncu. Tudi ameriški CNN je uvrstil Maroko med 10 najboljših destinacij kamor iti v času zimskih počitnic.