Maroko_games of trones

POTOVANJE V MAROKO Z Game of Thrones

Posted on Posted in Uncategorized

Zakaj pa ne se ne bi odpravili na potovanje v Maroko z Game of Thrones (Igra prestolov) ? Veliko prizorov tretje sezone je bilo posnetih v Maroku, v mestih kot so Ouarzazate, Ait Ben Haddou in Essaouira.
Potovati v Maroko je lahko zelo preprosto in celo zastonj: če želite iti na potovanje v Maroko z Game of Thrones, samo glejte to zanimivo srednjeveško serijo, ki je prilagoditev serije romanov pisatelja George RR Martin.
Če se boste odločili za potovanje v Maroko, boste videli, da z Game of Thrones se je povečal celo turizem v mestu Ouarzazate. Mesto Ouarazate je doživelo pravi »boom« oziroma razcvet kar zadeva rezervacij hotelov in to odkar so začeli vrteti 31. marca 2013 tretjo sezono na ameriškem kanalu HBO. Po mnenju centra za rezervacije Laterooms.com, rezervacije za tako imenovana “vrata puščave” so se povečala za kar 100%. Ouarzazate je zelo znan po zanimivi pokrajini, kjer je bilo snemanih veliko uspešnih filmov, kot so “Gladiator” in “Kingdom of Heaven”, “Asterix in Obelix” in “The Sheltering Sky”.
Vendar ali ste vedeli, da celo ljubitelji te serije (med katerimi je tudi Barack Obamo) so bili povabljeni na potovanje v Maroko z Game of Thrones? Metronews.fr, v članku z naslovom “Game of Thrones: 5 destinacij, kjer si lahko ogledate scene snemanja”, poziva ljubitelje te kultne serije naj si privoščijo oddih v teh pet državah, vključno z Marokom, in naj obiščejo te kraje, kjer je bila posneta ta neverjetna nanizanka s pravljičnim pridihom. Režiserji Game of Thrones so se odločili za dva maroška kraja, kjer so snemali nanizanko: prvi je Essaouira in drugi je Ait Ben Haddou. Pristaniško mesto Essaouira je bilo kot nalašč za Astapor, kjer so usposabljali za boj skopljene sužnje. Kar pa zadeva kraja Ait Ben Haddou, tudi tega so uporabili za snemanje serije in je bil kot nalašč za poosebitev mesta Yunkai.
Potovanje v Maroko z Game of Thrones bo mogoče tudi v peti sezoni, ki je trenutno v pripravi. Po snemanju tretje sezone v prelepem kraju Ouarzazate, na jugu Maroka, ekipa Game of Thrones računa, da bo ponovno obiskala to državo in posnela še nekaj prizorov.